Всеки петък лицата на медията ще търсят нов дом на изоставени кучета

Водещите на Прогнозата за времето на NOVA обявиха, че на Бъдни вечер (24-и декември) ще дадат началото на благородна кауза да намерят дом на изоставени кучета. Посланиците на доброто всеки петък ще представят прогнозата за времето в компанията на едно бездомно куче. С инициативата „Време за надежда“ лицата на NOVA ще търсят бъдещо семейство за четириногите им екранни партньори.

Водещите призовават хората да правят осъзнат избор при осиновяване на бездомно куче, напомняйки че това решение е и голяма отговорност. Те ще проследяват историята на всяко едно от тях в рамките на инициативата.

„Когато осиновявате куче, не помагате само на него, но и на себе си! Уличните кучета притежават природен интелект – те са по-сензитивни и по-благодарни!“, споделя Никол Станкулова с надеждата, че зрителите няма да избират кучето според породата.

„Кучетата, които ще стъпят в студиото на NOVA, ще се надяват бъдещият им стопанин да ги види първо на телевизионния екран. Те са преживели какво ли не и могат да бъдат благодарни и верни. Вярвам, че хората ще отворят сърцата си!“, категоричен е Никoлай Василковски.

„В никакъв случай не искам кучетата да се приемат като коледен подарък. Важно е да се знае, че това е голяма отговорност!“, коментира Лора Георгиева.

„Вярвам в доброто и в силата на хората да променят съдби“, смята Стефани Обадяру.

Идеята за инициативата „Време за надежда“ се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

Не пропускайте да се запознаете с първото куче, търсещо своя нов дом, на Бъдни вечер в Прогнозата за времето на NOVA в централната емисия новини!

Снимки: NOVA / Красена Ангелова