Вълнуващи битки между участниците и петимата преследвачи с нови интригуващи въпроси очакват зрителите всеки делничен ден в 18:00 ч.

С втори сезон и нов пети преследвач на 6 февруари в ефира на NOVA стартира телевизионната игра за ум и ловкост „Голямото преследване“. От понеделник до петък в 18:00 ч. емблематичният водещ Ники Кънчев ще отправя предизвикателства под формата на интересни въпроси към участниците в студиото, които ще трябва с бързи реакции и хладнокръвие да дадат верния отговор. Срещу тях ще се изправи А отборът на знанието със специално ново попълнение – тайнствен преследвач, който зрителите вече са виждали в първия сезон на шоуто, но в ролята му на участник.

„Щастлив съм, че „Голямото преследване“ спечели сърцата и умовете на нашите зрители. Във втория сезон разширяваме кръга на дамското присъствие с новия преследвач – Белла Донна. Това е момиче, което стартира в първия сезон като участник, направи ни силно впечатление и вече е част от отбора на преследвачите. Искаме зрителите да се забавляват“, сподели водещият Ники Кънчев в интервю пред репортера Дилян Калчев за „Здравей, България“.

Останалите членове на елитния отбор от най-знаещите хора в България се завръщат с обновена стилна визия, но със същите безспорни знания. Миглена Драганова (Дама Пика), Любомир Братоев (Мъдрецът), Пламен Младенов (Професорът) и Мартин Иванов (Черният рицар). Всеки от тях разполага с широк набор от разностранни интереси, забележителна обща култура и множество постижения. Ще успеят ли участниците да ги надхитрят, предстои да разберем в новите епизоди на телевизионната игра.  

Вторият сезон на Голямото преследване гарантирано ще донесе много положително настроение за зрителите, които ще станат свидетели на неподправената емоция на участниците и запомнящи се битки срещу петимата преследвачи. Сумата, която може да бъде спечелена, е неограничена, а броят на въпросите в едно предаване може да достигне до 210.

Гледайте „Голямото преследване“– от 6 февруари всяка делнична вечер от 18:00 ч. по NOVA. 

Повече информация може да откриете в сайта, както и във Facebook страницата на предаването.

Информация за „Голямото преследване“

„Голямото преследване“ (The Chase) е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален „преследвач“, който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ  в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш, който стои в основата на феноменалния успех на формата според критиците. За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра – Pointless, която се излъчва в същия часови пояс по BBC ONE. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.

Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел. „Голямото преследване“ печели наградата TV GUIDE AWARD, наградата на Британската телевизионна академия през 2018 г. и др.