На моменти нещата са вън от правомощията дори на сръбската прокуратура

"При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура, мисля, че забавянето на случая "Цветан Василев" е на моменти вън от техните правомощия и възможности". Toва каза главният прокурор Сотир Цацаров след изслушване в парламентарната комисия за борба със сивата икономика, цитиран от Дарик радио. Главният прокурор предлага завишени санкции за производство на нелегални цигари (ВИДЕО)

"Това забавяне, на което сме свидетели, е необичайно за който и да било случай на международната правна помощ. За мен то е резултат на съвсем друг тип влияние и то е политическо", заяви Цацаров. И допълни, че процедурите в сръбския съд продължават без решение по същество.

Цветан Василев е подсъдим задочно в Специализирания съд по делото КТБ. В момента се намира в сръбската столица Белград и чака решение за екстрадиция у нас.   Обвинител номер 1 обясни още, че по отношение на екстрадицията на Димитър Желязков-Очите от Турция, всички задължения на българска страната са изцяло изпълнени.

Източник: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.