Вижте историята на баба Лалка и дядо Пацо

Семейство от Тетевен е най-възрастната двойка на Балканите. Баба Лалка и дядо Пацо живеят в любов и разбирателство вече 77 години. 

"Запознахме се преди да отида войник. Влязохме в законен брак на 6 февруари 1944 г., а 2 години преди това беше незаконен, между капките", разказва дядо Пацо.

Желяз и Милена: История за ембарго и... любов (ВИДЕО)

Баба Лалка е била работничка на годината в шивашко предприятие, отличена с много ордени, а дядо Пацо - обущар. Преживели война и смяна на политически режими у нас, те казват, че винаги е имало разбирателство в семейното им гнездо. Общата възраст на двамата е над 190 години. Баба Лалка сподели, че тайната на дълголетието е много движение и никакви ограничения.

"Много сме обиколили. Навсякъде сме ходили. 24 години ходим от хижа на хижа. Минахме два пъти Пловдив през Балкана, за да отидем на панаир", сподели баба Лалка.

ДА ВИЖДАШ СЪС СЪРЦЕТО: Приказната история на Калина и Виктор

Дълголетниците нямат никакви оплаквания от живота си и сега. Дядо Пачо всяка сутрин пие кафе навън, а след това пазарува. Баба Лалка посещава местния клуб на пенсионера, където обсъждат политическите въпроси в страната. Тя смята, че една жена трябва да се грижи за себе си и за мъжа си. До ден днешен тя лакира ноктите си и слага червило.

Двойката пази любовта си с взаимно търпение и отстъпки. С чувство за хумор и млади души, двамата вечно влюбени правят планове за 100-годишнината от сватбата им.

Стажант-репортер: Яна Блажева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.