Те са изчезнали през ноември 2017 г.

Полицията на Нотингамшър, Великобритания, е открила местонахождението и е върнала на местна зоологическа градина две птици от вида Хумболтов пингвин, откраднати през ноември миналата година, предаде Асошиейтед прес. По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж, чието име не се съобщава. Срещу него все още не са повдигнати обвинения. Мотивите за необичайното деяние също не се обясняват. 

Женски пингвини се скитат на южноамериканския бряг

Птиците са намерени в Нотингам, на 210 километра северно от Лондон. От зоопарка съобщават, че пингвините са в безопасност и се чувстват добре.

Междувременно Ройтерс съобщи, в град Рафах в южната част на ивицата Газа зимна буря е отнела живота на четири новородени лъвчета. Собственикът на частен зоопарак в града казва, че въпреки всички взети мерки две от лъвчетата са се споминали в четвъртък - само ден след раждането си. Другите две едва са дишали и усилията да бъдат спасени не са дали резултат.  Други животни в зоологическата градина са оцелели в бурята. Сред тях са лъвицата, партньорът й и трите им 14-месечни лъвчета.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.