Той информира за намеренията във Facebook

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви новина във Facebook, свързана със спортния комплекс „Червено знаме”. Той информира, че на мястото му ще бъде построена многофункционална зала, пише gong.bg.

МАШИНА НА ВРЕМЕТО: Комплекс "Червено знаме" - бившата фабрика за шампиони (ВИДЕО)

„На „Червено знаме” ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито. Инвестициите на Министерството в спортната инфраструктура в София от 2015 г. насам са на обща стойност от 35 181 521 лева”, пише Кралев.

 

„Във връзка със засиления интерес към инвестиционните намерения за спортен комплекс „Червено знаме“, Министерството на младежта и спорта има разработено предпроектно проучване, което вече е представено на инвеститори с интерес към обекта. Работните разговори, свързани с проекта, бяха временно преустановени поради пандемичната обстановка”, добавя още министърът.

Терените на комплекс „Червено знаме” ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

„Предпроектното проучване и параметрите за строителството са съобразени изцяло с устройствения план на Столична община, който отрежда зоната, в която са разположени терените, да е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели, както следва: плътност – 25%, кинт – 0,5%, озеленяване – 40 %”, става ясно от публикацията на Кралев.

Изграждат нова боксова зала в Сливен

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро. Предвижда се изграждането на многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито и други.

„Принципал на държавно дружество „Сердика спортни имоти“ АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса, е Министерство на младежта и спорта. Разпореждане със собствеността на дружеството става чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет”, уточнява още той.

Кралев посочва, че Министерството се е доказало многократно като добър стопанин на спортните обекти.

„През 2015 г. ни предоставиха за управление плувен басейн „Спартак“, тъй като Столична община не успя да се справи с неговото стопанисване. Година по-късно един от най-добрите ни плувци Петър Стойчев стана наемател на басейна и с наша помощ отново го превърна в отлично място за тренировки. За подобрения на басейна сме инвестирали близо 400 000 лева”, коментира министърът.

„Министерството на младежта и спорта е отличен мениджър на спортните обекти, които стопанисва”, категоричен е спортният министър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.