Вижте какво още каза Първан Симеонов в студиото на „Здравей, България”

„Въпросът за коронавируса е основният въпрос и за изборите. Ако активността на тях е ниска, ще имаме едни резултати. Ако е порядъчна, ще имаме други. Това е така, защото не всички електорати се повлияват от коронавируса. По-възрастните хора в по-голяма степен ще се уплашат да гласуват”. Това заяви социологът от „Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

„Ако до изборите продължава така да се поддържа една основна тема в обществото ми се струва, че това ще е в услуга на управляващите”, каза още той.

Приключи регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 4 април

По думите му към момента има 7 формации, които имат шансове да влязат в парламента.

„Две от тях трябва да направят сериозна кампания. Едната е тази на Мая Манолова, другата е на ВМРО. Има и няколко формации, които ще се надяват на по-ниска бариера”, коментира социологът.

Как може да изглеждат листите с кандидатите за депутати

„Сложно става обаче след изборите – как ще се сформира управление и колко легитимно ще е то. Ако няма достатъчна избирателна активност, ще е трудно да обясним на хората какъв ще е този кабинет, който ще се сформира после”, допълни още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.