Разговор с директора за фалшивото усещане за недостижимост на самозабравилите се

Демокрацията и свободата за българите означават спазване на правила, понятията са криворазбрани при нас. Това каза в предаването "Офанзива" директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. "Не ни достига интелект да разберем смисъла на нещата", допълни той. По думите му незнанието в обществото създава фалшиво усещане за познание. 

"Ниското ниво на грамотност- буквално и не, започна да създава фалшиво усещане за знание. Преди повече от 70 години ние направихме всичко възможно да унищожим интелигенцията си. Тя няма как да се роди за един ден, тя се възпитава, предава. Голяма част от комунизма се занимаваше с това да пречупи врата на можещите и знаещите, поставайки на високи постове незнаещите", обясни той. 

Последната роля на Калин Сърменов е в постановката "Всички обичат Гари". "Тя, макар и писана отдавна, звучи много актуално днес. Темата е как използваме другите, за да получим собствени облаги. Наръчник на тариката", каза още Сърменов. 

Целия разговор вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.