На петима от тях са повдигнати обвинения

Арестуваха 12 българи в Германия при акция срещу разпространение на наркотици. На петима от тях са повдигнати обвинения. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са иззети много доказателства по разследването. Това съобщиха от Спецпрокуратурата. Българската престъпна група е действала във Франкфурт на Майн, Германия. 

Специализираната прокуратура и ГДБОП са провели съвместна операция на територията на двете държави - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и в област Търговище. 

Германската полиция разби международна група за трафик на кокаин (СНИМКИ)

При извършените претърсвания на адреси в град Попово и село Кардам са намерени документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони и други доказателства, свързани дейността на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн.

Осъдиха двама турци, пренасяли хероин за 57 млн. лв. през България

„По изрично настояване на колегите от Германия няма да предоставим никакви данни за българските граждани, докато тече разследването”, обясни Христо Кръстев, говорител на Спецпрокуратурата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.