Демонстрантите носеха плакати с надписи „Правете любов, не задължения!”

Няколко хиляди души излязоха по улиците на Вашингтон, за да протестират срещу задължителната ваксинация срещу COVID-19. Демонстрантите носеха плакати с надписи „Правете любов, не задължения!”. Протестиращите се обявиха срещу политиката на президента Джо Байдън по отношение имунизацията и маските.

СЗО: Поставянето на бустерните дози да започне от най-уязвимите

По последни данни - 1/3 от американците твърдят, че въобще не носят маски. До момента починалите с коронавирус в Америка са около 860 000 души. Пандемията нанесе сериозни щети и върху икономиката там.

„Независимо дали е COVID-19  или друго вирусно заболяване, трябва да се концентрираме да предпазим уязвимите, рисковите, възрастните, хората с наднормено тегло, бременните. Против съм задължителната ваксинация за всички и това, че се концентрираме само върху ваксините, като че ли са единственото лечение, което имаме. Няма да излезем от пандемията по този начин. Трябва да използваме всички инструменти, преди всичко профилактика и ранно лечение”, каза д-р Лора Шамбърлан, общопрактикуващ лекар от Чикаго.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.