Властите призоваха гражданите да пътуват само при необходимост

Необичайно време и в Гърция - вълна от снеговалежи, силни ветрове и ниски температури обхвана по-голямата част от страната. Властите предупредиха хората да не излизат, освен ако не е крайно необходимо. Обилен сняг вали и в столицата Атина, като в северните части на града се изисква поставяне на вериги на автомобилите. Отменено беше и днешното заседание на парламента.

Детските градини, основните и средните училища в района на Атика, по-голямата част на Атина и други части на Гърция ще останат затворени в понеделник и вторник, а учениците ще учат онлайн заради бурята "Елпида".

Ледено начало на седмицата

One of the most popular islands in #Greece covered in snow this morning. #Mykonos pic.twitter.com/G8JqUenIY3

— Daphne Tolis (@daphnetoli) January 23, 2022

Утре ще бъде взето решение дали учениците ще се върнат на училище в сряда.

Snow day in Greece! ⛄️ pic.twitter.com/1wTSlN8IpM

— Bjenny Montero (@bjennymontero) January 24, 2022

„Настоятелно призоваваме гражданите да бъдат много внимателни и да избягват всякакви ненужни пътувания през следващите 48 часа“, каза министър Христос Стилианидис, добавяйки, че страната е изправена пред „трудни два дни и се изисква бдителност от всички“.

Our back garden this morning. The first snow this winter in Athens (I hope the last also). #Greece pic.twitter.com/Wh0nwt0rpp

— Helecon (@Spiros209) January 24, 2022

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.