Тя е по покана на Ана Бърнабич

Започна официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което е по покана на колегата му Ана Бърнабич.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Очаква се във фокуса на разговорите да са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от взаимен интерес.

Посещението на Кирил Петков в Белград стартира със среща със сръбския президент Александър Вучич.

След срещата Вучич съобщи, че с Петков основно са говорили за енергийното сътрудничество, предаде БГНЕС. „Двамата разговаряхме за укрепване на енергийното сътрудничество между Сърбия и България. Обсъдихме икономически въпроси от взаимен интерес“, каза Вучич след приключването на срещата.

По-късно се състоя официалната церемония по посрещането на българския премиер, след което той влезе на разговори с Ана Бърнабич. Очаква се да се състоят и пленарни разговори между двете официални делегации. Предвидени са изявления на двамата министър-председатели.

В края на визитата си Петков ще се срещне и с председателя на Народната скупщина Ивица Дачич.

Във водената от премиера Петков делегация са началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова, министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на посещението министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минната промишленост и енергетиката Зорана Михайлович.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.