Запалянковците са бесни на отбора за играта във вечното дерби

Една от футболните врати на официалния терен на стадион „Българска армия” бе унищожена само няколко часа преди двубоя между ЦСКА и „Ботев” (Пловдив), който е днес от 18 часа. Гредата е изкривена до неузнаваемост, което прави цялата врата неизползваема и се налага подмяната й.

„Левски” с трогателно видео за феновете: Благодарим ви!

Не е ясно кога точно се е случил вандалският акт, но вече е доставена нова врата, която трябва да бъде поставена за мача в четвъртък вечерта. Именно заради опасения от подобни деяния от ЦСКА поискаха тройно повече полиция от обикновено за домакинството на „Ботев” (Пловдив).

Запалянковците са бесни на отбора за бездушната игра във вечното дерби, както и на ръководството за неадекватното управление в последните години. Затова след загубата във финала един от тях изля гнева си върху клубния стадион, който осъмна със счупени стъкла.

СИН ТРИУМФ: „Левски" спечели SESAME Купа на България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Играчите също са притеснени, особено чужденците. Досега, въпреки незадоволителните резултати, феновете никога не им бяха търсили директно сметка. Футболистите са наясно с обстановката и са изразили опасенията си пред ръководството. Оттам ги уверили, че ще направят всичко за безопасността им. Съветът обаче бил да не паркират, както обикновено, личните си автомобили пред стадиона, за да не бъдат изпотрошени.

Непосредствено след финала запалянковци на ЦСКА атакуваха с псувни играчите при прибирането им в тунела. Повечето футболисти не реагираха, но Амос Юга и Иван Турицов отговориха на обидите и боят се размина на косъм, след като бързо се намесиха полицаи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.