Това посочи руският посланик у нас в седмичния си брифинг в социалните мрежи

"Изявлението на българския премиер Кирил Петков за сведения за корупция по адрес на руския президент Владимир Путин при изграждането на газопровода Балкански поток "са обида за Руската федерация". Това заяви посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова на седмичния си брифинг в социалните мрежи.

"Обръщаме специално внимание на използването на думата “корупция” по отношение на президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на изграждането на газопровода “Балкански поток”. Подобни необосновани изказвания по адрес на държавния глава са абсолютно недопустими и не могат да се разглеждат другояче освен като оскърбление спрямо Руската Федерация", допълва още руският посланик у нас. 

 

Припомняме, че на 12 май българският министър-председател Кирил Петков заяви на Министерски съвет при завръщането си от САЩ: "Нашите партньори виждат корупцията като основен момент на влиянието на Путин в нашия регион".

"Балкански поток" е изграден като разклонение на "Турски поток" за доставка на газ за България, Унгария и Сърбия, с перспектива да стигне до разпределителен център в Баумгартен, Австрия.