Той е в сила за 12 области

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността временно ще се увеличи и на отделни места, сутринта - в Северозападна България, а около и следобед - в южните и източните райони, ще превали. На отделни места ще има и гръмотевици.  Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в крайните югозападни райони - малко по-високи. В София температурата ще бъде около 24 градуса.

За неделя е обявен жълт код за силен вятър в 12 области. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Над Черноморието също ще има временни увеличения на облачността и следобед на отделни места ще превали.  Максималните температури на въздуха ще бъдат в широки граници - между 21 и 27 градуса. 

Над планините ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, главно в Родопите - с гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.