Той е в неизвестност от понеделник

Полицията издирва 32-годишния Александър Алтънбашев, IT специалист и търговец на криптовалути. МВР до момента не е дала официална информация за случая.  За последно Алтънбашев е видян  в понеделник сутринта пред дома си от неговата сестра. Малко преди 10 часа тя го е оставила в района на бизнес центъра в квартал "Младост" 4 - откъдето е тръгнал към Пловдив. Часове по-късно се обадил, че пътува към Бургас, след което комуникацията с него прекъсва. Телефонът му да е изключен -  според сестра му, било нещо нетипично за него, затова тя подала сигнал на телефон 112. 

Пред разследващите тя разказала, че видяла мъж на около 28-30 години да влиза в дома на брат й. Ключ от жилището обаче имала само тя, поради което се усъмнила, че става дума за нещо нередно. Разследващите се съмняват, че непознатият вероятно е търсил флашка с информация, тъй като Алтънбашев е известен в IT средите като търговец на криптовалути и често е коментирал тези теми по медиите. 

„Не съм забелязал нещо. Нямам представа. Съвсем нормален човек си изглежда. Нямам представа какво е правил, с какво се занимава”, сподели един от съседите на изчезналия.

По данни от разследването Алтънбашев в имал сметки в една от големите банки в страната. Имал е и спестявания в критптовалута. Затова се проверява и версията за отвличане.