Вижте колко хора са загинали по пътищата у нас от началото на годината

„Конкретният инцидент касае криминален случай на човек, за когото законът е формалност. Най-голямната вина е в него самия”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS председателят на ДА "Безопасност на пътищата" Димитър Илиев по повод тежката катастрофа на бул. "Черни връх", която отне живота на две млади жени.

Моментът на удара при тежката катастрофа в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него човек може да извърши престъпления по много начини, но целият характер на произшествието говори за криминално деяние. Според него кръстовището на биул. "Черни връх" не е проблемен, ако се спазват правилата за движение и Закона за движение по пътищата.

СпоредДимитър Илиев цели поколения шофьори са възпитани в чувството за безнаказност и това е тема на обществото. „Най-нарушаваният закон е Законът за движение по пътищата. Ние трябва да се справим с цялото общество". 

За него най-добрият вариант този инцидент да не се беше случил е човекът зад волана да е бил в затвора. Илиев съобщи, че у нас има 232-ма загинали по пътищата от началоот на годината, което е повече от 2021 година.

репортер: Ирена Рашева

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.