"Процесът ще продължи”, категоричен беше той

Преговорите за управление на кризата между Сърбия и Косово, проведени с посредничеството на ЕС в четвъртък, не успяха да потушат нарастващото напрежение.

През следващите дни ще се проведе допълнителен диалог, заяви върховният представител по външна политика на ЕС Жозеп Борел. „За съжаление, днес не постигнахме споразумение, но това не е краят на историята”, заяви Борел в кратко изявление след края на разговорите в Брюксел. „Трябва да продължим да обсъждаме. Трябва да търсим решение. Процесът ще продължи”, категоричен беше той.

НАТО обяви готовност да се намеси в Косово, ако има опасност да бъде нарушена стабилността

Днес в Брюксел се проведе среща между сръбския президент Александър Вучич, върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и специалния представител на ЕС за диалога Мирослав Лайчак. Тя беше в рамките на продължаването на диалога между Белград и Прищина на най-високо ниво след повече от година. Преди началото на срещата Борел заяви, очаква Александър Вучич и Албин Курти да бъдат отворени и гъвкави, за да постигнат обща позиция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.