Намерени са опиум, амфетамин, екстази и марихуана

Столични полицаи задържаха двама мъже, на 31 и на 35 години, които по първоначална информация са разпространявали наркотици чрез куриерска фирма, съобщиха от МВР. 

Единият от мъжете бил засечен да изпраща пакет през спедиторска фирма, чиито служители казали на органите на реда, че от нея се носи остра миризма. При проверка в пратката са открити две полиетиленови топчета със суха тревиста маса. Впоследствие е бил задържан и неговият съучастник.

Разкриха високотехнологична оранжерия за канабис в къща в София (СНИМКИ)

При претърсването от жилищата, обитавани от двамата, са открити електронни везни, устройство – наподобяващо четец за банкомати, както и множество пластики. Намерени са и наркотици – опиум, амфетамин, екстази и марихуана. Общото им тегло е близо килограм. На двамата мъже са повдигнати обвинения и са им наложени мерки „парична гаранция“.

По-рано днес стана известно, че при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в столицата е открита високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабисови растения, която се намирала в къща. Задържан е един човек.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.