Отчетоха ниска избирателна активност в Уимбълдън

Великобритания е държавата, в която бяха отворени най-много секции след южната ни съседка Турция. В Обединеното кралство гласуваха на 126 места.

„Със сигурност се надявам, че някой ден ще живея в България. Надявам се, че всички ще излязат да гласуват, защото искат да има развитие в България”, каза гласоподавател.

„Избирателната активност в Уимбълдън е около 70% на база предходни избори през миналата година, сравнително по-ниска. Но очакваме, след като бъде сложен край на изборния ден в България, да има доста по-висока”, коментира зам.-председателят на СИК Добромир Трифонов.

В събота се появиха съмнения, че всички секции ще заработят тъй като някои членове на СИК, включително председатели, не се появиха, за да вземат изборните книжа. Според посланика ни в Обединеното кралство Марин Райков 101 секции са били открити.

По думите му хората с изтекли документи могат да гласуват, ако са направили предварителна заявка за подмяната им и им е издадено удостоверение. Гласоподавател сподели, че дава своя вот, за да имат сънародниците му по-добър живот. 

 

 

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.