Мостовете между БСП и ПП са съборени, каза той

Не е обсъждано предложение в „Продължаваме промяната” да бъде даден кода за машините при условие, че БСП изтеглят законопроекта за Изборния кодекс, изказването на Свилески е „балонно вмятане в пленарната зала”, това каза депутатът от ПП Радослав Рибарски в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS.

Рибарски каза, че е добре БСП да обърнат внимание на позицията на младежкото БСП, което не е съгласно с връщането на хартиената бюлетина.

„Доста мостове бяха съборени между ПП и БСП, имаме вече доста различия”, каза той.

Депутатът каза, че ПП ще подкрепят преброителните центрове и че най-малка вероятност за манипулиране на вота е в машинното гласуване.

Службите трябва да са на подчинение на Министерски съвет, така че да се случват по-бързо промените в ситуации като сегашната с бежанците, каза политикът.

По повод искането за оставка на министър Демерджиев Рибарски каза, че оставката на един човек не решава проблемите с границата, които са пренебрегвани години наред.

Депутатът каза, че нямат притеснения относно „Джемкорп”.

„Няма опасност рафинерията да затвори. Бяха отчетени всички технически специфики, логистика така че тя да има достатъчно суровина, за да може да произвежда горива за българския пазар”, каза той.

ПП ще подкрепят внесения проект за ограничаване износа на петролни продукти от руски петрол в страните от Европейския съюз, каза Рибарски.

Индустрията не разчита до такава степен на природен газ, а и България има подсигурени доставки, заяви политикът. Пазарите се успокоиха и няма индикация за рязка промяна на цената на газа, допълни той.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.