По-значителни количества дъжд ще паднат на югоизток

Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд и сняг, заради повишената динамика в Средиземноморието. От обяд нататък в понеделник валежната зона ще се измести предимно в централните и източните райони. По-значителни количества дъжд ще паднат на югоизток. Сняг ще вали в Родопите и Стара планина, в предпланинските области, на североизток от Велико Търново към Търговище и Разград. Дневните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса.

АПИ: Видимостта на „Петрохан" е намалена заради снеговалеж

Във вторник валежите временно ще намаляват и ще се ограничат до някои централни и източни райони на страната. Ще превалява предимно дъжд в равнините и сняг - по планините.

В сряда и четвъртък ще премине пореден циклон от Средиземноморието. Ако силата и посоката му се запазят, в планините на югозапад и по западните ридове на Стара планина ще има обилни снеговалежи и ще се образува значителна снежна покривка. Около тези масиви също ще вали сняг, докато в останалата част на страната валежите ще са от дъжд.

В края на седмицата времето ще се успокои. Облачността ще е с повече разкъсвания, а валежите – на малко места. Дневните температури леко ще се повишат, но трудно ще прескачат 10 градуса.

Първата пълна седмица на декември ще е по-спокойна. Не се очакват резки температурни аномалии. Облаците ще са с чести разкъсвания. Около Никулден (6 декември) се очаква краткотрайно смущение с валежи от дъжд и сняг. Още едно такова метеорологичните модели допускат за периода 10-11 декември, когато обаче ще вали предимно дъжд.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.