Пързалката се изгражда в Княжеската градина в София

Най-големият леден парк се изгражда в Княжеската градина в София. Пързалката ще посрещне първите си посетители на 1 декември. Тя е изградена по технологията на виенската.

„Леденият парк представлява две големи ледени пързалки, свързани с алеи между тях, които пресичат Княжеската градина. Съоръжението е по образец на виенската пързалка, с по-малки размери, с надеждата в бъдещи години да расте и да се уголемява”, разказа организаторът Николай Динев.

Около пързалката ще има и коледен базар. Там ще се предлагат немско-австрийски вкусотии. „Ледът се изгражда много бавно, в продължение на една седмица. Остават броени дни до неговото финализиране”, допълни организаторът.

Целият парк е 7000 кв.м., ледената площ е 3600 кв.м. „Ще има и ледени алеи с дължина 500 м. Те обикалят около паметника, влизат в градината, еднопосочни са.  На тях ще има наши инструктори, които ще следят за безопасността”, уточни още Николай Динев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.