Пиесата е по идея на Яна Борисова

Спектакълът „С гръб към залеза” е по идея на Яна Борисова. Пиесата разказва две различни любовни истории. В главните роли са актьорите Стефан Вълдобрев, Ива Тодорова, Александра Сърчаджиева и Петър Антонов.

„Като застанем с гръб към залеза винаги се вижда изгревът. Идеята на този спектакъл е, че когато човек застане с гръб към нещо, което му се струва трудно, непреодолимо, любовно изпитание да го наречем, пред него остава опцията да изчака и да види изгрева, когато дойде”, разказа режисьорът на постановката Димитър Коцев-Шошо.

Героите в спектакъла са раздвоени между различни избори, всеки от тях драматичен по своему. „Но тези избори не са категорични, не са верни и неверни. Това са изборите, които ги водят нататък, напред, от един залез към един изгрев и към следващия залез”, допълни режисьорът.

Героинята на Алекс Сърчаджиева се казва Стела. Тя е романтична и вярва до безумие в истинската любов. „Аз съм много щастлива, че имам възможността да играя в пиесата, защото Яна Борисова има нещо, което от Господ й е дадено. Успява по най-деликатния начин да бръкне в душичките на хората и да докосне сърцата им”, разказа Александра Сърчаджиева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.