Детето се превърна в сензация в интернет

Двегодишно дете се превърна в сензация в интернет. На клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как Ивайло от Варна разпознава бележити исторически личности. Освен имената на български владетели, детето знае и буквите от азбуката, въпреки че съвсем наскоро е проговорило.

Запознайте се с най-умната жена в света (ГАЛЕРИЯ)

Само на две, а вече знае повече от някои деца в училище. „Първоначално си мислех, че той няма да може да ги научи наведнъж и ги разделих. За два дни обаче научи и разпозна имената и образите. Любен Каравелов и Христо Ботев са почти еднакви, а той никога не ги сбърка”, каза майката на детето Нина Иванова.

Най-умният човек, живял някога и защо никога не сме чували за него

Тя сама направила образователните карти. „След като научихме плодовете, зеленчуците и животните, тръгнахме да търсим други неща, с които да му привлечем вниманието. Имаме един съсед, учител по история, и той ни даде идея да направим карти с ханове и революционери”, посочи тя.

„Страшно е умен, любознателен и постоянно иска да се занимава с нещо”, похвали го неговият баща Цветомир Ярков.

И нищо, че е проговорил наскоро, Ивчо вече може да назове не само бележитите личности. Буквите, цифрите, дори марките на автомобили са му добре познати. Ученолюбивото дете бързо се превърна в хит в мрежата. И стана любимец на шампиона ни по бокс Тервел Пулев. „Уникално наистина! Това е истинско българче!”, смята той.

Звезди с най-висок коефициент на интелигентност (ГАЛЕРИЯ)

15 от най-влиятелните жени в света (ГАЛЕРИЯ)

Учени: Мозъкът обича вино и сирене

МАЛЪК ГЕНИЙ: 12-годишно момче учи в колеж по аерокосмическо инженерство (СНИМКИ)

УСПЕЛИ И СЕКСИ: Богатите баби на Instagram (СНИМКИ)

Обикновени хора, превърнали се в скъпоплатени звезди (ГАЛЕРИЯ)

Децата-чудо на Холивуд (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.