Основател на научния център е Фондация „Америка за България”

Столичната община поема управлението на научния детски център „Музейко”. Фондация „Америка за България” реши да дари музея на местната власт.

От миналото през настоящето до бъдещето. В „Музейко” науката се изживява, казва астрофизикът доц. Владимир Божилов.

„Има цял етаж, посветен на Космоса. Най-впечатляващи са въпросите на децата, които питат „Колко е голям Космосът?”, „Мога ли да излетя като ракета?”, „Колко тежа на Марс?”. Имаме специален космически кантар”, обясни астрофизикът от СУ.

За да продължат все повече деца да учат, докато играят, Фондация „Америка за България” дарява детския музей на Столичната община.

„Един от най-милите ми спомени - веднъж влизах в „Музейко” и в този момент майка излизаше с 4-годишното си дете, обляно в сълзи, то викаше: „Не искам да си тръгвам, не искам да си тръгвам”, сподели президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър.

„Моята идея е да създадем и малко начално иновативно училище, което ще бъде част от намиращото се наблизо 55-о СУ. Основната насока са точните науки, но най-вече развиваме роботика”, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Около 1 600 000 лева на година ще струва на общината поддръжката на „Музейко”. Цените на билетите засега ще останат такива, каквито са и в момента - 12 лв. за деца над 2 години и 12 лв. за възрастни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.