Той смята, че така ще запълни липсите в знанията си и ще получи по-добър шанс за живот

Никога не е късно да продължиш да учиш. 25-годишният Лунгело Нгубане се опита да докаже това на себе си, след като се върна в училище след седем години. Нгубане, който е родом от Нюкасъл, се дипломира през 2015 г., но не се справя добре с точните науки.

Той продължава в университет, за да учи информационни технологии. Нещата изглеждаха добре за младежа, но един модул от курса му създаваше проблеми.

„След това се отказах на третата си година заради този модул, който трябваше да повторя. Не успях да завърша това, затова преследвах една от моите страсти, фотографията“, споделя той. 

За известно време Нгубане процъфтява във фотографията и работи със знаменитости и големи марки. Въпреки това, когато пандемията от Covid-19 идва, той трябва да преоцени избора си.

„Видях, че творците губят работата си и са поставени в положение, в което вече не могат да се издържат. Това ме накара да осъзная, че имам нужда от стабилност, което за мен означаваше да подобря академичните си умения, за да мога да разширя възможностите си“, разказва той.

В края на 2021 г. младежът реши, че трябва да се върне и да изкара отново матурата си, тъй като няма ясна посока. Той потъва в депресия, тъй като животът му не върви по начина, по който си го представя. В резултат на това този път резултатите на Нгубане се подобриха значително и той е оптимист за бъдещето си. Следващата му стъпка е да се върне към висшето образование, за да учи специалност в областта на здравните науки, като същевременно продължи със страстта си към фотографията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.