В търсенето отново се включиха доброволци

Четвърти ден продължава издирването на Емил Боев, изчезнал в събота на фестивала „Сурва” в Перник.

В търсенето отново се включиха и много доброволци. От общината призоваха доброволците да не предприемат индивидуални акции по издирването на изчезналия мъж, защото терените, които се обхождат, са коварни.

„Разширява се периметърът над местността „Войниковец”, за да се обходят терени, които евентуално не са били обходени. Полицията претърсва и издирва”, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Кадрите, на които за последно е заснет Емил, са от охранителните камери на ферма в гората над Перник. Записът, на който се вижда мъжът, е от нощта на събота срещу неделя, няколко часа след като за последно е видян от приятелите му. Къде е отишъл след това, дали е продължил към гората, или се е върнал в Перник, никой още не знае. "След огромната операция във вторник със службите, някак си почваме да мислим, че има шанс и да не е в планината. Разбира се, има шанс и просто да не сме видели някъде. Затова ние ще продължим докато не го намерим", заяви Мартин Боев, брат на Емил.

 

 

Акцията в сряда сутрин отново беше съсредоточена главно в районите около фермата с видеонаблюдението. Обхождаха се гори, водоеми, пропасти и изоставени постройки. "Жилав е, значи за мен разликата между силен физически и жилав е, че единият може много здраво нещо да направи физически , но другият може много да издържа. Брат ми е от издръжливите", твърди Мартин Боев.  В четвъртък предстои среща, на която ще присъстват органите на реда, спасители, доброволци и роднини на Емил. На нея ще се чертае план как да се действа оттук-насетне. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.