Ежемесечно около 100 пациента с различни урологични и андрологични заболявания търсят лечение

В столичната болница ИСУЛ откриват втори кабинет по урология и андрология, информираха от  УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Той се намира в сградата на поликлиниката (над Спешно отделение).

Записването за преглед става на тел. 02 94 32 611. Приемат се и пациенти без записан час, както и такива със спешни състояния.

Причината за откриване на втори кабинет е увеличеният брой пациенти. Ежемесечно около 100 пациента с различни урологични и андрологични заболявания търсят лечение в болницата. „Използваемостта на леглата ни е 80-90%, а на моменти и 100%, което е много висок коефициент“, обяснява началникът на клиниката акад. проф. д-р Чавдар Славов.

Освен прием и консултации, в двата амбулаторни кабинета се осъществява амбулаторно лечение на възпалителни заболявания на мъжките гениталии (простатити, орхити, епидидимити и др.). В кабинета се лекуват песъчинки или камъни в бъбреците, възпалителни заболявания на пикочния мехур при жени, метаболитен синдром, свързан с понижени нива на тестостерон и много други.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.