По думите ѝ приключилият парламент е „занулил отбора на промяната”

Ялов, безполезен и вреден парламент. Това е оценката на Мая Манолова за 48-ото Народно събрание. Тя отчете, че то нито е излъчило правителство, нито е приело бюджет, нито законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Не направи и нищо за хората. Успя да върне демокрацията в изходно положение с връщането на хартиената бюлетина и зачеркването на честните и свободни избори. И занули отбора на промяната с преминаването на Нинова в отбора на статуквото”, каза тя.

Манолова обясни, че одобрява работата на определени министри от служебния кабинет. Не така обаче стоят нещата в социалната сфера. „Повишаването на минималната работна заплата е просто прах в очите на хората”, категоричен е политикът. С фиксирането на минималната работна заплата според нея депутатите „удрят хората”.

Във връзка с предстоящите избори, Манолова коментира, че приоритетите на „Изправи се.БГ” ще бъдат насочени към обикновените, работещите и уязвимите хора. „Те имат нужда от реална защита. Не просто да вдигнем с 10% МРЗ, когато животът е поскъпнал с над 50%”, подчерта тя.

Тя коментира и случващото се в БСП, като поясни, че загубата на 700 хиляди избиратели трябва да подейства „отрезвително” на ръководството на левицата.„Не може в най-бедната държава в Европа да няма силна левица. БСП е пета сила. Тя не е сила, а лесно заобиколим фактор”, е мнението ѝ.

Повече гледайте във видеото.