Заподозреният е бил застрелян и е починал на място

Полицай от Милуоки беше смъртоносно прострелян при преследване на  заподозрян в грабеж. Заподозреният също е починал от огнестрелна рана, съобщиха от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Началникът на полицията в Милуоки Джефри Норман заяви, че заподозреният е пренебрегнал командите на служителите и побягнал, след като те са пристигнали на мястото на грабежа в южната част на града. След това един от полицаите настигнал заподозрения и се стигнало до схватка. И двамата мъже стреляли с оръжията си.  Раненият полицай, 37-годишният Питър Джървинг, починал в болница.

Заподозреният, 19-годишният Терел Томпсън, е починал на място. 

Осъдиха американка, убила бременна жена и излъгала, че бебето е нейно

Полицейският началник каза, че не е ясно веднага дали Томпсън е починал от изстрел на Джървинг или от самопрострелване. Томпсън в понеделник е бил осъден на една година пробация, след като се призна за виновен по обвинението за сбиване и бягство, повдигнато срещу него през юли 2021 г., сочат съдебните документи.

Както и в други населени места в Америка, насилието с огнестрелно оръжие е проблем от години в града с 569 000 жители. Според базата данни на „Милуоки джърнъл сентинел“ през миналата година в града са били убити 224 души, през 2021 г. - 197 души, а през 2020 г. - 190 души, като около 90 % от тях са били застреляни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.