Жертвата е убита с куршум в главата

Психологът Иван Владимиров - Нав е бил убит след съседски скандал в София. По неофициална информация на NOVA задържан за престъплението е 52-годишен бивш полицай.

Сигналът за убийството в жилищна кооперация на ул. "Черковна" е подаден към 22.40 ч. в сряда. 45-годишният Владимиров е застрелян в главата със законно притежаван пистолет. Починал е на място. Оръжието, с което се предполага, че е извършено престъплението, е иззето при обиска в дома на задържания. Все още не е ясно дали това е някогашният му служебен пистолет.

Майката на жертвата разказа пред NOVA, че семейството отдавна има конфликт със стрелеца, подавани са и десетки жалби. Хора от блока споделиха, че той е проявявал агресия и към други свои съседи. 

Няма свидетели на стрелбата. Трупът на жертвата е намерен от двама съседи, които чули шум и усетили миризма, която определят като "странна", каза в изявление говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

„Между заподозрения и убития двамата имало междусъседски спорове от битов характер. Все още изясняваме точната причина за стрелбата. Задържаният не отрича, че е извършил убийството. Но засега е заявил това само при беседа с полицията”, каза още Петрова.

Тя допълни, че прокуратурата има информация за сигнал, подаден през 2020 г. от задържания срещу жертвата. Той гласял, че Владимиров е "наел три лица, клоито да откраднат найлони и хартия, подготвени от обвиняемия за предаване на вторични суровини". От държавното обвинение обаче все още нямат официална информация за сигнали от убития срещу задържания.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължават разпитите на свидетели. На задържания вече е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Все още не е известно дали мъжът е стрелял, докато е бил под въздействието на алкохол или наркотици. Назначена е и аутопсия на Владимиров.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.