Тя е дългогодишен преподавател във Факултета по класически и нови филологии на СУ

Софийският университет (СУ) "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че на 8 февруари, след тежко боледуване почина Естер Бодурска-Денкова - дългогодишен преподавател във Факултета по класически и нови филологии на СУ. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Поклонението ще се състои на 10 февруари от 11:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Естер Бодурска-Денкова започва академичната си дейност като асистент по съвременен испански език в днешната Катедра по испанистика през 1984 г. и работи в областта на испанската литература от Средновековието и Златния век, на философията на езика и на други филологически дисциплини. Автор е на редица научни статии, публицистични и учебни текстове. Естер Бодурска-Денкова е известен преводач на художествена и философска литература, обичан и уважаван преподавател, обучавал поколения български испанисти.

"Със смъртта на Естер Бодурска-Денкова българската академична испанистика губи ценен специалист, компетентен и отзивчив колега, добър и жизнерадостен приятел. Поклон пред светлата й памет!", се казва в съболезнованието от академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.