Полицаи задържаха рецидивист с 44 криминални регистрации, скрил се в гора

Екшън, достоен за сценарий на холивудски филм, се разигра между Панагюрище и Стрелча. Рекордно дълго - повече от половин денонощие, полицията е преследвала сериен крадец, който след гонка е прекосил река и преминал няколко планински баира. Накрая се скрил в гора. Криминално проявеният мъж се оказа „специализиран“ в кражби на цигари и обороти от магазини. Същата вечер е задигнал 130 кутии цигари.

Обирът на магазин в центъра на Стрелча е извършен към 4 сутринта на 20 март. Мъжът е бил маскиран и с ръкавици, показват записите от охранителните камери. Частна охранителна фирма подава сигнал за взлом в търговски обект. Оказало се, че липсват голямо количество тютюневи изделия и оборотни пари.

Крадецът взел 560 лева и 130 кутии цигари и тръгнал към близкия парк. Виждайки, че полицията го настига, изхвърля кашона с откраднатите цигари и скача във водите на река Стрелчанска Луда Яна.

По данни на полицията мъжът е пристигнал в Стрелча с последния влак в неделя вечер. След обира е планирал да хване първата мотриса за Пловдив в 5 сутринта. За това и полицаите първо обграждат район на ж.п. гарата в града.

Мъжът обаче тръгнал към близката гора. Започнала гонка, но успял да се изплъзне. Тогава в издирването му се включили горски служители, следово куче и дрон. Акцията продължила 14 часа.

Заподозреният е задържан в гориста местност в стрелченското село Дюлево. Мъжът е на 43 години от Пловдив, криминално проявен, с 44 криминални регистрации, основно за кражби. Вече е лежал 12 години в затвора.

Сега е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.