Той се казва "Слънчевото място"

Дом за хора със Синдром на Даун отвори врати в столицата. Той се казва "Слънчевото място".  Помещенията обаче се нуждаят от ремонт и обзавеждане. А от Сдружение „Синдром на Даун“ призовават всеки, който има възможност, да помогне.

7-годишната Никол скоро ще прекрачи училищния праг. И не е трудно да се предположи, че музиката ще е сред любимите й предмети.

С шарени чорапи: Отбелязваме Международния ден на хората със Синдром на Даун

„Нормално следена бременност без никакви индикации за Синдрома. И роди се с изненада“, разказва майката на Никол - Яна. 

Като всеки любящ родител приема диагнозата тежко.

„Не знаеш какво се случва, не знаеш как ще се развие това дете. Когато четеш в интернет нещата, които пише там, са не много добри”, казва още Яна, която е категорична - “аз съм най-щастливата майка, че имам това прекрасно слънчице“.

Българин със сребърен медал от престижен турнир по спортна гимнастика за хора със Синдром на Даун

В най-трудните моменти намира приятелска ръка. Тони Маринова също е майка на дете със Синдром на Даун. От 14 години се бори, за да създаде едно специално място. Усилията й дават резултат. И домът за хора със Синдром на Даун отвори врати. 

„Бихме искали тук да видят нашите деца. Да се срещнат с други семейства. Искаме тук да направим работилници, арт работилници, да празнуваме рождените дни“, казва Тони Маринова, председател на Сдружение „Синдром на Даун“.

Майката на българина със Синдром на Даун, спечил сребро на турнир в САЩ: Това е геройство

Сградата ще бъде място за игра, за танци и празненства. И за подкрепа. Но за обзавеждането и ремонта на помещенията са нужни още средства.

„Имаме нужда от добри хора, хора с финансови възможности да ни помогнат за реновиране на тоалетната, със санитария, кухненски шкафове, електроуреди“, каза Маринова.

Ето как да помогнете:

Сметка на Сдружението:

УниКредит Булбанк

Номер на сметката:

BIC: UNCRBGSF IBAN: BG20UNCR70001521404649

БЕЗ ВНОСНА ТАКСА в клоновете на банката в цялата страна

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.