Жертва стана 59-годишния Карстен Менке, чието тяло беше открито разчленено в дома на обвиняемите

Окръжната прокуратура в Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишния Ралф и 24-годишния му син Тим за жестокото убийството на техен сънародник, извършено през 2021 г. в добричкото село Соколово.

Жертвата е 59-годишният Карстен Менке, чието тяло беше открито разчленено в дома на обвиняемите. Разследващи тогава заявиха, че местопрестъплението било като от „филм на ужасите”.

Според държавното обвинение жертвата и сочените за убийци били в близки приятелски отношения. Ралф доверил на Менке за извършена от него финансова измама в Германия, вследствие на която отклонил и укрил значителна сума. Той поискал помощ от жертвата да легализира тези средства у нас.

Откриха труп на отвлечен германец в Добричко, похитителите искали 100 000 лв. откуп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пострадалият се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвиняемия във времето тази уговорка няколко пъти се променяла, като той дори започнал да се чувства изнудван. При поредното посещение на Карстен в дома му, на 20 октомври 2021 г., той решил да го убие, като въвлякъл в това и сина си. Жертвата е нападната в гръб и убита с дървен сап и нож. За отклонение на вниманието, баща и син поискали откуп от съпругата на убития, казвайки ѝ, че е отвлечен. Убийството му обаче беше разкрито за часове.

Задържаните за убийството в Добричко германци остават в ареста

Предстои делото срещу двамата мъже да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Добрич. Ако бъдат признати за виновни, те може да получат наказания „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Репортер: Надежда Карапанчева