Учениците са евакуирани

17 сигнала за поставени взривни устройства затвориха 16 училища в Бургас. Част от учебните заведения получават имейл със заплаха за втори път в рамките на седмицата. Само в едно училище ще продължи учебният процес.

В Гимназията за програмиране и компютърни технологии, където тази сутрин отвориха имейл , който бил получен вчера, но бил открит в секция „Спам” на училищната си електронна поща, са евакуирани само децата от втория етаж на общежитието. Всички те са освободени до вторник, а всички други утре са на училище по график

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Към 8.30 ч. в сряда сутринта помощник-директор на ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията” получил имейл със съобщение за поставено взривно устройство, дистанционното за което било в съседната сграда на Профилираната гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“. Тя бе затворена от вторник, отново заради получена бомбена заплаха, но в сряда сутринта учебните занятия бяха възстановени. Към момента и двете учебни заведения са затворени. Учениците са евакуирани.

102 сигнала за бомби в училища в няколко града (ОБЗОР)

Около 10:30 часа е получен заплашителен имейл за поставен взрив и в сградата на Руската гимназия, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Преустановен е учебния процес, учениците са евакуирани. Учебните занятия ще бъдат възстановени утре.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.