Сред най-известните песни на квартета "Еймс Брадърс" са "Rag Mop," "Sentimental Me" и "Undecided"

Ед Еймс, най-младият член на популярната в средата на миналия век американска група "Еймс Брадърс", който впоследствие стана популярен изпълнител в телевизията и музикалния театър, почина на 95 години, съобщи Асошиейтед прес.

Последният от четиримата братя от групата е починал на 21 май от болестта на Алцхаймер, каза съпругата му Джийн Еймс. Животът  му беше прекрасен, каза тя.

Сред най-известните песни на квартета "Еймс Брадърс" са "Rag Mop," "Sentimental Me" и "Undecided". Ед Еймс бе най-популярен с телевизионната си изява в ролята на Минго от сериала от 60-те години "Даниъл Бун".

Еймс е роден като Едмънд Дантес Урик в Молдън, щата Масачузетс. Той е най-малкото сред 11-те деца в семейството, четири от които умират много малки. Родителите му са украински имигранти. Като юноши четирите най-малки момчета в семейството Вик, Джийн, Джо и Ед започват да пеят като квартет под името "Урик Брадърс". По-късно сменят името на групата на "Еймс Брадърс", преди да се разделят и да развиват самостоятелно кариерите си.