Това е едно място, където животът е в постоянна битка със смъртта

Това е едно място, където животът е в постоянна битка със смъртта. Благой Цицецлков и операторът Георги Георгиев бяха 4 дни в пулса на най-голямата спешна болница у нас - “Пирогов” - влязоха в операционните, спешното и реанимацията. Бързат постоянно, надпреварват се с времето, за да избягат от смъртта, в ръцете им се случват чудеса. "Ежедневно сме свидетели на множество такива. Никога в медицината 2+2 не е 4", заяви Деян Коруноски, шеф-екип хирург. 

„Темата на NOVA” в аванс: Историите на младите лекари от „Пирогов” (ВИДЕО)

В болницата носи престилка, а в църквата - расо. Той е лекар и свещенодякон в патриаршеската катедрала Св. Александър Невски. "Душата и тялото са едно цяло. Най-фрапиращият случай беше пациентка на 70 години, която беше в терминално състояние, обади се да поиска да се пречести и е здрава до ден-днешен", разказва той. 

Според д-р Дияна Димитрова, ръководител на спешното отделение, голямо удовлетворение носят излекуваните. "Един на ден стига, който ти е благодарил и е бил доволен. След пандемията хората станаха по-агресивни, но за нас най-важен е пациентът", обясни тя. 

Повече за лекарите в "Пирогов" гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.