Социалистите са против създаването на комисия по имунитетите

БСП внесе искане за гласуване свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Това съобщи депутатът на социалистите Иван Ченчев. 

„След като няма доблестта сам да си го даде, а мнозинството го крие, ние поемаме инициативата”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че целта е да се изпълни законът. „Петдневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес“, категорична е Нинова.

ГЕРБ-СДС и БСП с взаимни обвинения за министерски договорки с първия мандат

Тя коментира, че от БСП гледат отрицателно на създаване на комисия по имунитетите. „Защото чухме записите, в които се планира тази комисия да "тупа топката" 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е с цел да се разкрие истината, а да се спаси Борисов от наказателно преследване“, допълни Нинова.

Предлагат Бойко Борисов за член на Комисията по външна политика

Лидерът на левицата добави, че Иван Гешев търпи много упреци, че през годините като главен прокурор „не направи много неща“. „Същият главен прокурор пазеше тези хора, не започваше наказателните дела, за които и ние няколко пъти сме сигнализирали“, каза Нинова, но уточни, че от БСП биха искали да доведат нещата  докрай.

Малко по-късно от ГЕРБ заподозряха синхрон между действията на БСП и Прокуратурата. „Не ви ли прави впечатление, че бутонът Enter е натиснат от г-н Гешев? Г-жа Корнелия Нинова стои, стои и като някой натисне бутончето, тя започва да играе ролята, различна от тази, която народът ѝ е избрал, и става асистентка на г-н Гешев”, коментира Маноил Манев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.