Футболистът се нуждае от 15-ина дни за възстановяване

Френският нападател Килиан Мбапе ще пропусне оставащите мачове от груповата фаза на UEFA EURO 2024, съобщава авторитетният "Льо Фигаро", цитиран от Gong.bg. Според информацията Мбапе ще се нуждае от 15-ина дни за възстановяване, след като носът му беше счупен по време на мача срещу Австрия в понеделник. Очаква се нападателят да се завърне на терена за фазата на елиминациите, ако Франция преодолее групите.

Мбапе след счупването на носа: Някакви идеи за маски?

25-годишният играч се сблъска със защитника Кевин Дансо в 86-ата минута на срещата с Австрия (1:0), след което се озова на тревата. Първоначално се предполагаше, че той ще се нуждае от операция, но след преглед в болницата в Дюселдорф беше решено да се премине към консервативно лечение. При завръщането си в игра Мбапе ще носи специална маска, която да предпазва носа му, съобщава БТА.

Мбапе ще пропусне мачовете срещу Нидерландия на 21 юни и срещу Полша на 25 юни. Срещите ще се излъчат на живо в Gong.bg.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg.

Програма за 18 юни: 

Турция - Грузия ще се играе от 19 ч. гледайте по DIEMA и DIEMA SPORT 3.
 
Португалия - Чехия ще се играе от 22 ч. гледайте на живо с картина в Gong.bg.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Gong.bg