Ваня Щерева

Роден град:  Варна

Образование:  Висше. Театрална академия, актьорско майсторство

Възраст:  47 години

Зодия:  Дева

Семейно положение: Разведена

Професия: А де... В момента дизайнер на бижута, дрехи и организатор на Handmade фестивал НДК. Преди: музикант, автор на песни - музика и текстове, автор на десет книги, четири от които романи, редактор на книги, сценарист на много хубав сериал, режисьор на видеоклипове и късометражни филми. А, да, и актриса бях за малкко по едно време. Ужас.

Вредни навици: Цигари, страстно желание към нездравословни храни, работохолизъм

Хобита и интереси: Интериорен дизайн, дизайн на дрехи и бижута, кино

Опиши себе си с няколко думи: Компромисна, наивна, креативна. Мирен човек с извънредни войни. Самоиронична. Ценя хумора, а понякога се случва и да го произвеждам.

Най-добрите думи, които са казвали за теб: Че се разпознават в книгите ми.

С какво се гордееш: С почитателите си. Нямам в пощата си нито едно глупаво писмо от тях - сетивни, умни и смислени хора

Трите неща, без които не можеш да живееш в Къщата: Е, явно ще се наложи да мога да живея без телефон, компютър и химикалка, така че, не може да се твърди, че не мога

Дата на напускане: 23.10.2017

Всяко "мото" е клише. Аз съм НЕ на клишето!

Аз съм Ваня Щерева. Правя какво ли не – театрална академия и роли, музикална кариера, стотици текстове на български поп песни, 10-11 книги, не съм ги броила точно. Обичам да създавам красиви неща, това ми е най-любимото от всичко.

Притежател съм на чувство за хумор, по-горд притежател съм на чувство за самоирония. Не харесвам хора, които нямат такова. Мен ме харесват доста хора и доста не ме харесват. По принцип съм доста директна, казвам това, което мисля и понякога то граничи с неделикатност. Куче съм, но контролирам ситуации, хора и всичко, което понякога ме прави досадна за околните. Ядосвам се веднъж на 4 години, но то е мащабно, грамаданско е. Има неща, които ме дразнят – чалгата например. Чалгата в отношенията на хората, чалгата в живеенето – това е дъното. Като се ядосам, ставам много грозна. Очите ми се опулват жестоко.

В Къщата, според мен, бих могла да бъда изповедник. Ако Big Brother иска да научи нещо от някой друг, да следи, когато сме двамата.

Предаването ми е любов от първото издание и не се срамувам да го кажа, защото много хора го хейтят, т.нар. интелектуалци.

Влизам в Къщата на VIP Brother, защото ние всички сме като един футболен запалянко, който чопли семки на трибуните и псува футболиста защо не е вкарал тоя гол. Той е убеден, че ако той е на терена, ще вкара гол. Явно е дошло времето да сляза на терена и да видим ще го вкарам ли тоя гол или няма.