За иниациативата

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им подпомага да осъществят идеите си на практика.

Инициативата ПРОМЯНАТА беше отличена за резултатите си от 2016 г. с 5 престижни награди от бизнеса и неправителствената сфера:

 

·        "Инвеститор в обществото" на Българския форум на бизнес лидерите;

·         "Кампания и социална иновация" на наградите „Златна ябълка“ на Национална мрежа за децата към принос благосъстоянието на децата в България;

·         "Медийна инициатива, която поставя във фокус добри примери" на годишните награди на Българския офис на „Глобалния предприемачески мониторинг“ (GEM);

·         "Най-добър Акселератор/Инкубатор в България" на Central European Start Up Аwards;

·         "Най-устойчива дарителска програма" в Наградите „Най-голям корпоративен дарител“ на Български дарителски форум.

 

Трите издания на инициативата до момента дадоха шанс на петнадесет проекта да демонстрират реални резултати. С подкрепа от четвъртото издание на конкурса нови петима социални предприемачи ще реализират социалните си идеи за подобряване живота и осигуряване на по-добро бъдеще на децата у нас.

Инициативата в България е част от търсенето на ПРОМЯНАТА по целия свят и се осъществява в международно сътрудничество между Modern Times Group (MTG) (собственик на Нова Броудкастинг Груп) и Reach for Change.

Нова Броудкастинг Груп активно включва своите служители в доброволчески четения, интервюта с кандидатите и финалното жури за избора на големия победител. В допълнение, компанията осигурява медийна подкрепа за всички участници в Инкубатора, а нейни служители се ангажират като ментори, за да споделят бизнес опит и стратегически съвети.

Фондация Reach for Change работи за създаването на по-добър свят за децата и за подкрепа на техните права. Ние вярваме, че всяко дете е уникална личност със свои права и потенциал, които трябва да се реализират тук и сега.

Reach for Change е създадена през 2010 г. в Швеция от Kinnevik Group и Сара Дамбер. Дейността й расте с всяка изминала година, като вече има представителства в 18 държави от Европа, Азия и Африка.

Повече за нашия подход може да намерите ТУК, а информация за социалните предприемачи, които подкрепяме в България и в още 17 държави, има ТУК.