Поради лични причини Поли Янкова, основател на MindHub и един от финалистите в ПРОМЯНАТА, няма възможност да продължи участието си в конкурса. Считано от 26 януари MindHub се оттегля от кампанията за онлайн гласуване в ПРОМЯНАТА.

Правила за онлайн гласуването

1. Можете да гласувате само веднъж за един от финалистите от 9 часа на 16-и януари до 23:59 часа на 5-и февруари. За да гласувате за избрания от Вас финалист, трябва да отидете на неговия профил и да натиснете бутона “Гласувай”. В профилите на финалистите можете да влезете чрез лентата по-горе или чрез секция Финалисти.

2. Гласуването става чрез Вашия Facebook профил. В нашата база данни се записват: Вашият общодостъпен профил, електронна поща, рожден ден и местожителство, за кой кандидат сте гласували и в колко часа сте гласували. По този начин всеки човек може да гласува само веднъж, независимо дали го прави от различни компютри и/или различни браузъри.

3. Броят на гласовете, които са показани за всеки кандидат, не винаги се обновява в реално време. Броят на гласовете, който виждате на сайта, може да зависи и от други фактори - например настройките на Вашия браузър, настройки на кеша и т.н. В този смисъл, посоченият брой на гласовете е ориентировъчен.

4. Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България си запазват правото да дисквалифицират кандидати или да прекратят гласуването, ако са налице основателни причини и подозрение за евентуална измама или ако е направен опит гласовете да бъдат манипулирани. Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България имат право да въведат алтернативен метод за избор по свое собствено усмотрение. Ако по някаква причина в системата за онлайн гласуване настъпи срив и тя не функционира нормално, гласуването може да бъде временно преустановено или да бъде задействан резервен план. Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България си запазват правото да променят, отменят или временно да прекратят гласуването във всеки един момент.

5. Допълнително можете да подкрепите финалистите в ПРОМЯНАТА и като дарите за техните проекти. Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е безплатно и гласувайки, вие не извършвате финансово дарение. От друга страна, ако дарите, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.

Можете да дарите по два начина – чрез дарителски SMS и чрез бутона “Дари”. Бутонът “Дари” ще се появи на профилите на всички петима финалисти, след като дадете своя глас за някого от тях. Той ще Ви препрати към платформата за даряване DMS, където ще можете да дарите онлайн желана от Вас сума. Повече информация как да дарите чрез дарителски SMS за всеки от финалистите можете да намерите на техните профили.