Анна-Мария Конова

Анна-Мария Конова се присъединява към Новините на NOVA през пролетта на 2021 г. Кариерата ѝ започва от първото стъпало – като стажант на bTV, а по-късно е репортер в предаването „Тази сутрин” и новините на bTV. Тя е завършила руска гимназия в София. Продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство в специалност „Международни отношения“, а след това придобива и магистърска степен по „Международни икономически отношения” със специализация „Международни финанси”.

Две поредни години Анна-Мария Конова получава годишна награда журналистика за развитие (2019 и 2020г.) за отразяването на  бежанската криза в Босна и Херцеговина в пограничната зона с Хърватия. Отличие взима и за репортажите си от Африка, които разказват за производителите на какао, никога неопитвали шоколад. Тя е автор на редица материали на социални и здравни теми. Като репортер е отразявала и бежанските проблеми в едни от най-горещите точки и лагери на о. Лесбос и в Малта.

От началото на август Анна-Мария Конова замества титулярната водеща на „Събуди се“ Марина Цекова по време на нейното майчинство.

Статии