Анна Цолова

Анна Цолова води сутрешния блок на NOVA „Здравей, България” заедно с Виктор Николаев от септември 2013 г. до края на лятото на 2017. 
Журналистическата си кариера Анна Цолова започва в „Канал 3”, след което става част от новинарския екип на bTV от създаването на медията през 2000 г. В продължение на години е политически репортер в медията, а след това, осем години, е автор и водещ на сутрешния блок на медията "Тази сутрин". През целия този период трупа изключително ценен телевизионен опит и се доказва като едно от най-добрите имена в българската публицистика. 
През 2002 г. печели първа награда за телевизионна публицистика на ТВ фестивала в Албена за филма "Човекът без лице". Публиката и до днес помни филма й "Клеймо: изоставен", който разказва за двама приятели, изоставени от родителите си – единият осиновен в Швеция, а другият останал в България. През 2013 г. печели приза „Жена на годината” в категорията „Телевизионна публицистика” заради заслугите й към обществения живот. Отличена е и с награда за опазване и съхранение на българския език. 
За изключително кратък период, след присъединяването си към екипа на NOVA, тя и Виктор Николаев успяват да превърнат „Здравей, България” в предпочитания от зрителите сутрешен блок.

Статии