Димитър Тренев

Димитър Тренев започва спортната си журналистическа кариера от 1999 г., когато става международен редактор във вестник "Меридиан Мач". Световното първенство по футбол през 2002 г. e събитието, което бележи присъединяването му към екипа на DIEMA. През годините обаче към телевизионния опит добавя сериозен стаж в няколко печатни спортни издания, както и в различни структури на българския футбол.
През 2005 г. става зам.-главен редактор на вестник "Тема спорт", като участва в идейния проект и създаването на вестника. От 2010 г. до 2011 г. е главен редактор на българската версия на най-голямото футболно списание в света FourFourTwo. В период от 2 години, от 2012 до 2014 г., е пресаташе на младежкия национален отбор по футбол, както и на всички юношески гарнитури към Българския футболен съюз.
В  ефира на каналите на Нова Броудкастинг Груп коментира срещи от английското първенство, мачове от „А” група на българското футболно първенство, както и двубои от испанското, френското и италианското първенство. Той е един от тримата, които DIEMA изпраща на Евро 2008 в Австрия и Швейцария, където коментира на живо мача на откриването Швейцария – Чехия, както и още три срещи. В дългогодишния си опит е коментирал също и международни мачове на националните футболни отбори.
Освен най-важното от света на футбола, признава, че с интерес следи и други спортове като баскетбол, тенис, волейбол, вдигане на тежести и борба. Извън спорта е почитател и на изучаването на чужди езици – владее английски, руски и испански, а в момента изучава и френски език. 

 

Статии