Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова е журналист повече от 22 години. Започва като репортер в отделите „Общество“ и „Разследване“ във в.„168 часа“. След това е част от първия екип на bTV Новините, създаден през 2000-а година. Напуска медията 13 години по-късно и се присъединява към екипа на NOVA и продуцентска компания ТЕЛЕМАН. 
Нейните филми и репортажи намират своето място в рубриката на NOVA „Миролюба Бенатова представя“. Тя е автор на над 50 кратки филма и разследвания за bTV Репортерите. Един от малкото репортери, отразявали СПИН-процеса срещу българите в Либия, като след края на делото пише автобиографичната книга на медицинската сестра Кристияна Вълчева - „Осем години заложница на Кадафи“.  
Носител е на голямата награда в престижния конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”- 2014 г. за филма „Народ под наем“.   
Има и две първи награди от телевизионния фестивал "Сребърен сателит“, "Черноризец Храбър“ 2005-а в раздел "Разследване“ в електронна медия. Миролюба Бенатова е единственият български журналист, получил номинация със стойност на втора награда, от Международния консорциум на разследващите журналисти за разследването "Трафик на бъбреци“.  

ОЩЕ ЗА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА ЧЕТЕТЕ ТУК:

Миролюба Бенатова: Най-ценното на опита е доверието, което води след себе си

Миролюба Бенатова: Не се страхувам от битки

Миролюба Бенатова с награда за репортажа "Преселници в Барбастро"

Миролюба Бенатова получи отличието "Достойните българи"

Миролюба Бенатова представя

Статии