Децата на световните политически лидери

12 януари 2018 06:00

Запознайте се със синовете и дъщерите на някои от най-влиятелните личности на планетата

Лидерите в световната политика рядко говорят за личния си живот. И още по-рядко – за децата си. Повечето синове и дъщери на властимащите остават в сянката на родителите си.

Има обаче и такива, които развиват активна дейност, участват в различни събития и редовно пътуват с ангажираните си майки и бащи на техните визити по света.

Сред децата на големите политици има и истински красавци, които спокойно могат да се конкурират с професионалните модели, пише dariknews.bg.

Снимки на синовете и дъщерите на лидерите вижте в галерията.

В европейски мащаб списъкът с лидерите, които нямат деца, се оказва доста дълъг. В него фигурират имената на германския канцлер Ангела Меркел, премиерите на Великобритания - Тереза Мей, на Италия - Паоло Джентилони, на Холандия - Марк Рюте, на Шотландия - Никола Стърджън и на Люксембург - Ксавие Бетел, който не крие своята хомосексуалност и има сключен брак с партньора си. Деца няма и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Френският президент Еманюел Макрон и шведският министър-председател Стефан Льовен пък нямат биологични деца.

Редактор: Маргарита Стоянчева