АНГЕЛСКА КРАСОТА: Огнената бразилка Адриана Лима на 40

12 юни 2021 06:55

Снимки: Getty Images

Един от ангелите на Victoria's Secret – Адриана Лима, днес навършва 40 години. Горещата брюнетка е една от най-желаните жени в света. През 2012 г. бразилката стана четвъртият най-печеливш модел в класацията на "Форбс" с приходи от 7.3 млн. долара за една година.

Кариерата на Адриана Лима  като модел започва, когато е едва на 13 години. Две години по-късно побеждава в престижния конкурс „Форд супермодел на Бразилия“, организиран от Ford Models. По-късно същата година завършва втора на международния конкурс „Форд супермодел на света“. Първият голям пробив на Адриана обаче идва, след като се появява на билборд на „Таймс скуеър”. Тогава започва кариерата ѝ като модел за печатни медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess.

Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria's Secret през 1999 г., а през 2003-а за първи път открива тяхното ежегодно модно шоу. Тя е най-дълго работилият за компанията модел и е смятана за един от най-красивите „ангели“ на всички времена. Последното ѝ появяване на сцената на Victoria's Secret е през 2018 г., когато се сбогува с феновете. Адриана Лима е първият модел на компанията, увековечен с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк.

Още любопитни галерии:

Адриана Лима сваля завинаги ангелските крила на Victoria’s Secret (ВИДЕО+СНИМКИ)

Топмоделите на "Victoria's Secret" без грим (ГАЛЕРИЯ)

Най-горещите бразилски модели (ГАЛЕРИЯ)

Ангелите на "Victoria's Secret" – красиви и секси (ГАЛЕРИЯ)

Най-влиятелните звезди в интернет (ГАЛЕРИЯ)

Victoria's Secret за пръв път нае транссексуален модел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Адриана Лима върти нова любов (СНИМКА)

Адриана Лима се разведе